SOLARWATT BATTERY FLEX

SOLARWATT Battery flex

Met de Battery flex vergroot je merkbaar de zelfstandigheid en het eigen verbruik van jouw huishouden. Overtollige energie wordt opgeslagen en is beschikbaar wanneer je deze nodig hebt.

  • Gebruik energie van de zon wanneer jij dat nodig hebt. Dag en nacht
  • Verhoging eigen gebruik van opgewekte zonne-energie tot 80%
  • Uitbreidbare opslagcapaciteit
  • Ga voor maximale onafhankelijkheid

Energie voor alles en iedereen.

De interactie tussen de Battery flex en het intelligente energiebeheer van de Manager flex verhoogt je eigen verbruik en geeft je de volledige controle over jouw energiehuishouden

Thuisbatterij met het hoogste rendement op uw investering

De Solarwatt Battery flex heeft een aantal kenmerken die zorgen voor een optimaal rendement. Hierdoor biedt de Battery flex het hoogste rendement op de investering.

Modulaire opbouw

Het Solarwatt Battery flex systeem is modulair opgebouwd. Afhankelijk van je energiebehoefte en het aantal zonnepanelen bouw je dus de ideale matrix van batterijmodules. Weet je nog niet hoeveel capaciteit nodig is in jouw situatie? Je kunt er altijd voor kiezen om met een lager aantal modules te beginnen en dit later uit te breiden. Wat je in ieder geval wilt voorkomen is dat je een thuisbatterij koopt met een te grote capaciteit. Overcapaciteit is ten slotte niets anders dan weggegooid geld en dat zou zonde zijn.

Lange levensduur

Gemiddeld gaan thuisbatterijen 5 tot 15 jaar mee. De verwachte levensduur van de Battery flex batterijen is 15 jaar. Daarbij garandeert SOLARWATT een bruikbare capaciteit na 10 jaar van minimaal 80%. De lange levensduur komt niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de intelligente sturing van de Battery flex Packs. Door de zelflerende software zijn de batterijcellen nooit onnodig lang voor 100% geladen, waardoor de batterijcellen minimale chemische stress ervaren en hierdoor veel langer meegaan en minder snel degraderen.

Topprestaties

De Battery Flex wordt ook gekenmerkt door zijn ontzettend korte reactiesnelheid. Veel apparaten vragen slechts een korte tijd stroom of hebben een hele hoge opstartstroom. Denk aan een inductiekookplaat, een koffiezetapparaat of strijkijzer. Deze kortstondige stroomvraag wil je natuurlijk ook kunnen voeden vanuit de thuisbatterij. Bij stroomvraag van een apparaat zal de Battery Flex binnen 0,35 seconde de maximale output leveren indien gevraagd. Veel andere batterijen hebben hiervoor meerdere seconden nodig om op te starten en duurt het nog veel langer voordat een maximale output wordt geleverd.

Maximale efficiëntie

Een ander belangrijk aspect is hoeveel van de opgewekte stroom het stopcontact bereikt. Het opladen en ontladen van een batterij kost namelijk ook energie. Dit komt doordat de stroom wordt omgezet, waardoor er ook warmte gevormd wordt. De plaats van de thuisbatterij binnen het systeem bepaalt hoe vaak zonne-energie moet worden omgezet. Hoe vaker dit gebeurt, hoe minder zonne-energie er overblijft. Bij toepassing van de Battery Flex bereikt 90% van de opgewekte zonne-energie het stopcontact, waar dit bij andere thuisbatterijsysteem slechts 75% kan zijn. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren en kun je zoveel mogelijk zonne-energie gebruiken!

 

SOLARWATT EnergyManager

Een combinatie met de SOLARWATT EnergyManager maakt het mogelijk om binnen uw volledige energiehuishouden het eindverbruik nog verder te optimaliseren.
Naast de MyReserve kan ook andere apparatuur zoals een warmtepomp, elektrische auto of elektrisch boilervat perfect worden geïntegreerd en volledig automatisch worden aangestuurd.

Uw zonnestroom maximaal benutten was nog nooit zo eenvoudig!

Lees alles over SOLARWATT Manager flex

Volledige dekking all-risk verzekering

Ieder Solarwatt Battery flex systeem wordt geleverd met een gratis allrisk verzekeringspolis voor een periode van vijf jaar.

Hierdoor ben je onder andere verzekerd voor:

  • Diefstal van de systeemcomponenten;
  • Beschadiging door extreem weer, overstroming of vandalisme;
  • Defecten veroorzaakt door bijvoorbeeld overvoltage en kortsluiting;

Met deze allrisk verzekering zijn ook de risico’s gedekt van alle meest voorkomende invloeden die jouw batterij kunnen schaden. Jouw polis is extern gedekt door verzekeringsgigant Ergo. Nog meer zekerheid? Solarwatt biedt jou de mogelijkheid de verzekeringstermijn tegen een zeer aantrekkelijk tarief te verlengen naar 10 jaar.